tylna klapa e46 csl by FW

Oferty sprzedaży części do BMW ///M
Regulamin forum
ZASADY UMIESZCZANIA OGLOSZEN:

1. Na forum obowiazuje zakaz dzialalnosci komercyjnej. Na przyklad: linki w podpisie, tematy nie bedace ogloszeniami prywatnych osob, bannery reklamowe, etc.

Istnieje mozliwosc zareklamowania sie na Mforum, w tej sprawie prosze o kontakt ze mna: PW (prywatna wiadomosc) lub mail. Wszystko znajdziecie w moim profilu lub na pasku ponizej.
Oferujemy m.in. reklame bannerowa (banner duzy, maly, gora lub dol strony), temat sponsorowany, forum sponsorowane, wspolpraca na M Track Day, i inne

2. To forum to nie portal aukcyjny, wiec prosze o podawanie w tresci ogloszenia ceny oferowanego przedmiotu(ow), badz przedzialu cenowego.
Wyjatkiem od reguly sa ogoszenia w ktorych znajduja sie linki do Allegro, badz innych portali.
Ogloszenia nie spelniajace powyzszego wymogu beda usuwane.

3. Dla ofert sprzedaży aut zostało stworzone dedykowane forum "Sprzedam auto". Proszę o zamieszczanie tam tylko ogłoszeń sprzedaży aut BMW ///M lub podobnych.

4. Proszę o ogłoszenia dotyczące tylko części (oraz aut) związanych BMW ///M (np. części pasujące do takich aut lub auta o podobnych osiągach / historii)
Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Re: tylna klapa e46 csl by FW

Post autor: kostek_ja » wt wrz 18, 2012 16:08

Moim zdaniem jakby był zrobiony na CSL'a to można nakleić. Nie mówię tu o tym że ma być 100% CSL, ale wszystko co jest esencją CSL'a, czyli wszystko co go odchudza (karbonowy dach to podstawa), pakiet aerodynamiczny itd. Może zostać manual, bo czemu nie i dolot nie musi być od CSL'a o ile jest np. z kompresorem. Zawias bez sensu robić od CSL'a lepiej jakiś aftermarketowy. A heble to akurat nie problem chociaż te w CSL'u najlepsze nie są i warto zmienić na coś lepszego.

W przypadku tylko drobnych zmian to jak naklejanie znaczka M3 na 328i z M pakietem.

batman, a znaczek CSL ma te litery połączone w jakiś sposób czy każda jest oddzielnie?

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator
Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT

Post autor: Oleg » wt wrz 18, 2012 16:58

batman pisze:mam przód zderzak CSL , tylna klapa i dyfuzor...
Zderzak oryginał czy aftermarket? Daj jakieś foty swojego auta.

OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN

RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

Awatar użytkownika
batman
Kontakt:

Post autor: batman » wt wrz 18, 2012 18:56

zderzak udało sie wyhaczyć oryginalny , w załączniku fota (sorrki za jej jakość):)

Obrazek

Obrazek

[Obrazek

Jeśli chodzi o emblemat CSL na klapę ,. to przyjdzie mi w poniedziałek , ale podejrzewam że będzie w całości naklejony na foli transferowej...
DSC :)

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » wt wrz 18, 2012 20:00

Ja też bym nie naklejał taki szpan na siłe tym co by się chciało mieć a się nie ma.
Zwłaszcza,że CSLa nie było w tym kolorze więc wtajemniczeni zareagują od razu śmiechem.
Do CSLa brakuje jeszcze dużo jak dolot, wałek, komputer, fotele itd
I takie rzeczy trudne do zrobienia jak karbonowy dach, cieńsza szyba tylna, czy inna podłoga bagażnika.
CSL to coś więcej niż zderzaki.

Krystian
Auto: ///M E46
Kontakt:

Post autor: Krystian » wt wrz 18, 2012 20:12

Tez uważam ze tem znaczek CSL to psucie całości, sticker tuning :-|

Ja bym chętnie usunął u siebie znaczek M3 z tylu, ale boje sie o lakier i ze ślad zostanie.

Kiedyś w Audi a4 pomalowalem blotniki i tylna klasę żeby usunąć znaczki i spoiler fabryczny, lakiernik mi sie w głowę pukal ;)
Nie lubię znaczków na aucie

Awatar użytkownika
batman
Kontakt:

Post autor: batman » wt wrz 18, 2012 20:25

...to żeście mi chłopaki namiszali w głowie :)
ale tak po namyśle musze stwierdzić że macie racje...

hmmm...dziś zamówiłem , może jutro będzie się dało je odmówić :)
DSC :)

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » wt wrz 18, 2012 22:36

Krystian pisze:Ja bym chętnie usunął u siebie znaczek M3 z tylu, ale boje sie o lakier i ze ślad zostanie.

Kiedyś w Audi a4 pomalowalem blotniki i tylna klasę żeby usunąć znaczki i spoiler fabryczny, lakiernik mi sie w głowę pukal
Nie lubię znaczków na aucie
Ja też jestem zwolennikiem niepozornego auta, ale jakoś M3 bez znaczka M3 wydaje mi się niekompletne. Patrząc na taką klapę zwyczajnie mi czegoś brakuje. Po prostu jest tam wówczas jakoś pusto. To trochę tak jakby pozbawić M3 skrzeli. To tylko atrapa, która ma się rzucać w oczy, ale byłoby bez niej jakoś pusto.

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator

Post autor: Oleg » śr wrz 19, 2012 11:33

kostek_ja pisze: Ja też jestem zwolennikiem niepozornego auta, ale jakoś M3 bez znaczka M3 wydaje mi się niekompletne. Patrząc na taką klapę zwyczajnie mi czegoś brakuje.
Zdecydowanie się zgadzam. Moja fabrycznie była bez oznaczeń, ale musiały wlecieć bo było jakoś tak niekompletnie.
batman pisze:zderzak udało sie wyhaczyć oryginalny , w załączniku fota (sorrki za jej jakość):)

Obrazek

Obrazek

[Obrazek

Jeśli chodzi o emblemat CSL na klapę ,. to przyjdzie mi w poniedziałek , ale podejrzewam że będzie w całości naklejony na foli transferowej...
Tak, znaczek będzie na folii transferowej.
Czyli to Twoje auto...
Widziałem na SCP, klapę też masz chyba ori bo wyjątkowo ładnie była spasowana. Poza tym chyba masz wydech MGmotorsport i końcową sekcję SS?

BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN

RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » śr wrz 19, 2012 14:42

batman pisze:podejrzewam że będzie w całości naklejony na foli transferowej...
Oleg pisze:Tak, znaczek będzie na folii transferowej.
Ale można pozamieniać literki, a jednej się pozbyć?

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator

Post autor: Oleg » śr wrz 19, 2012 15:07

kostek_ja pisze:
batman pisze:podejrzewam że będzie w całości naklejony na foli transferowej...
Oleg pisze:Tak, znaczek będzie na folii transferowej.
Ale można pozamieniać literki, a jednej się pozbyć?
Pewnie, że można

BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN

RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

Awatar użytkownika
--==maly==----
Auto: M3 F80 17"

Post autor: --==maly==---- » śr wrz 19, 2012 15:12

Kostek daruj sobie to znaczkowanie CS nie będzie fajnie wyglądać :razz:

Awatar użytkownika
Oleg
Moderator

Post autor: Oleg » śr wrz 19, 2012 15:54

--==maly==---- pisze:Kostek daruj sobie to znaczkowanie CS nie będzie fajnie wyglądać :razz:
Jak chce zamieniać literki to raczej szykuje sobie pod kompresor oznaczenie modelu ;)

BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN

RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » śr wrz 19, 2012 16:19

SC też będzie słabow wyglądać wg mnie.

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » śr wrz 19, 2012 18:23

Natknąłem się kiedyś na temat w którym ESS oznajmił że dla użytkowników zestawów kompresora mają wielkie znaczki ESS tuning, które przyklejamy po lewej stronie klapy. Jak dla mnie jest to strasznie ostentacyjne i porównywalne z naklejaniem naklejek firm tuningowych jak NOS :) Następnie podobny znaczek wypuścił HPF, ale trochę na wzór M3. HPF pisane kursywą i z lewej strony 3 kolory HPF'a (pomarańczowy, czarny i chyba czerwony), a do tego naklejki na skrzela z takim samym znaczkiem. Trochę bardziej zmyślne, ale dalej wiocha i strasznie się gryzie kolorystycznie.

Nie mniej jednak tchnęło mnie iż wszystkie mocno stuningowane samochody są inaczej pooznaczane i nazywane jak M5 Hurricane z mnóstwem znaczków G-Powera.

Oczywiście w ten sposób tunerzy robią sobie reklamę, ale jakby nie patrzeć tego typu samochody ciężko porównać z seryjnymi modelami. Różnica robi się tak duża jakbyśmy mówili o kolejnym modelu danego samochodu, a taki zasługuje na inną nazwę/oznaczenie.

Z drugiej strony nie lubię krzykliwych i ostentacyjnych rzeczy, a takie:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=712218
ESS tuning na pół klapy to ewidentna wiocha. Do tego wolę żeby samochód był raczej niepozorny i eMka wizualnie pozostaje seryjna, a to że ma więcej mocy pod maską będzie widoczne jedynie dla wprawnego oka po intercoolerze.

Nie mniej jednak patrząc kiedyś na oznaczenie CSL zauważyłem że raczej literki są oddzielnie i można z nich zrobić SC. Doszedłem do wniosku że jeżeli już to tylko takie 2 małe literki koło sporego znaczka M3. Niedostrzegalne na pierwszy rzut oka, zagadkowe na drugi, a zrozumieją tylko ci którzy są w temacie. Nic krzykliwego i ostentacyjnego, do tego zrobione z oryginalnego znaczka BMW bez żadnej rzeźby.

Koncepcja mi w miarę pasuje, ale na ile mi się to podoba wizualnie i na ile w ogóle to chcę będę się zastanawiał jak już będę miał kompresor, na razie przynajmniej wiem że mogę coś takiego zrobić, jak będę chciał.

Widzę że ktoś już na ten pomysł wpadł bardzo dawno:
http://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=269439
Chyba to SC jednak trochę za duże i za bardzo widoczne.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Maros
Auto: M5F10, M3E92, M3E46
Kontakt:

Post autor: Maros » śr wrz 19, 2012 18:32

Też na to wpadłem w 2008, ale zrezygnowałem, bo doszedłem do wniosku, że będzie słabo wyglądać. Zdjęcie wyżej tylko to potwierdza.

ODPOWIEDZ